De hele dag tegen een scherm aankijken, naar apps gaan om te gamen of online te bankieren. Klinkt dit bekend voor jou? Cybercriminelen weten heel goed dat we regelmatig persoonlijke en financiële informatie doorgeven aan de organisaties waarmee we online contact hebben. Om deze informatie te stelen gebruiken cybercriminelen verschillende tactieken. Welke tactieken gebruiken de cybercriminelen?

1. Je ontvangt een ongevraagd bericht

Met een ongevraagd bericht wordt een phishing e-mail of sms-bericht bedoeld. Zo’n bericht is vaak het een begin van een poging tot fraude- of cyberaanval. Het doel is meestal het stelen van je persoonlijke en financiële informatie.

Afbeelding 1: Een voorbeeld van een legitieme e-mail van PayPal om te checken of jij het bent.

2. Ze bellen je uit het niets

Via een e-mail worden slachtoffers overgehaald om een bepaald nummer te bellen, of je wordt zelf gebeld. Er wordt snel opgehangen wordt in de hoop dat jij terugbelt. Een populaire tactiek is ‘cold calling’ van slachtoffers uit naam van een service organisatie (bijvoorbeeld de klantenservice van een bank of van een bekend bedrijf zoals Microsoft) om te doen alsof er iets mis is met jouw computer of waardevolle online accounts.

3. Je wordt tot actie aangezet

Je krijgt een nepbericht dat een pakket is bezorgd en dat het product wordt teruggestuurd naar de afzender, tenzij er een bepaald bedrag wordt betaald. Er wordt gedwongen om een schadelijke bijlage te openen, op een schadelijke link te klikken of persoonlijke gegevens in te voeren. Wil je weten wat je moet doen als je een nepbericht ontvangt? Lees dan het volgende artikel:

Ook oplichting met behulp van valse enquêtes en winacties wordt steeds populairder, lees in onderstaand artikel hoe je dit het beste kunt herkennen en hoe je jezelf kunt beschermen.

4. Iets voelt niet goed aan

Heeft een e-mail veel grammaticale fouten? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een oplichter.

Let op, kwaadwillende worden steeds slimmer en sluwer. Sommige phishing e-mails kunnen er dus heel echt uit zien. Kijk daarom voor de zekerheid altijd naar het e-mail adres van de afzender en neem bij twijfel contact op met de organisatie via de officiële kanalen of zoek zelf naar de website. Weet je niet goed hoe je phishing herkent? Lees dan verder:

Ook oplichting met behulp van valse enquêtes en winacties wordt steeds populairder, lees in onderstaand artikel hoe je dit het beste kunt herkennen en hoe je jezelf kunt beschermen.

5. Uit het niets verzoeken om een nieuwe update te downloaden

Download je software-updates altijd van de officiële website of applicatie zelf, zodat je gebruikservaring veilig blijft. Let dus goed op als je iets installeert dat niet goed is gecontroleerd.
Twijfel je? Met het instellen van automatisch updaten van je systemen zit je altijd goed! Wil je weten hoe je updates van je systemen moet doen? Bekijk dan onze volgende uitlegvideo’s:

6. Een waarschuwingspop-up met een nummer dat je moet bellen om malware van je apparaat te halen

Heb jij weleens een valse pop-up op je scherm gehad na een bezoek aan een kwaadaardige site? Bijvoorbeeld dat een nummer moeten bellen om je apparaat schoon te laten maken? Door deze pop-up wordt oplichting steeds makkelijker en wordt je zo naar een onbetrouwbaar callcenter geleid. Snel wegklikken dus!

Afbeelding 2: Een voorbeeld van een oplichting door technische ondersteuning

7. Een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn

Sommige internetgebruikers zijn goedgelovig. Grote prijzen die worden aangeboden voor deelname aan enquêtes. Of kwalitatieve producten die heel erg in prijs zijn verlaagd. Op die manier proberen oplichters achter jouw persoonlijke gegevens te komen. De conclusie hieruit is: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

8. Je wordt overspoeld met liefde na een paar interacties

Een oplichter die via een datingsite zijn liefde verklaart en daarna geld ontneemt bij zijn slachtoffer. Let op, want veel profielen op datingsites waarmee je in contact kan komen zijn nep.

Wil je weten hoe je veilig online kunt daten? Lees dan verder:

9. Een dringend verzoek om geld over te maken

Een oplichter die zich voordoet als een familielid en dringend om geld vraagt, dit zie je steeds vaker. Door gebruik te maken van apps, zoals Tikkie, waarmee je gelijk geld kunt overmaken is het heel makkelijk om vrienden of familie te betalen. In tegenstelling tot betalingen via je creditcard of bankpas is het via apps zoals Tikkie niet mogelijk de gebruiker het geld terug te geven is het via fraude wordt gestolen.

Wat kun je doen om oplichting te voorkomen?

  • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden en maak gebruik van een wachtwoordmanager om deze te genereren en je wachtwoorden veilig op te slaan.
  • Gebruik tweestapsvertificatie
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van een ‘Ga door als gast’- account bij het doen van online aankopen, zo verklein je de kans betrokken te raken bij een datalek
  • Beveilig al je apparaten met een legitieme beveiligingsoplossing

Kortom, op het gebied van cybercrime en kwaadwillende is het van groot belang dat je alert blijft. Geef geen antwoord op ongevraagde e-mails of sms’jes. Ontvang je een dringend betaalverzoek en vertrouw je deze niet? Check dan eerst het bedrijf of deze legitiem is en betaal via de officiële website van het bedrijf. Is het betaalverzoek van een familielid of vriend, neem dan eerst telefonisch, of in het echt contact op over het verzoek.

Wil je meer weten over online veilig zijn? Lees dan onze vier essentiële tips om online veiliger te zijn:

4 essentiële tips om online veiliger te zijn l Online Veilig (eset.com)