Over Online Veilig

Dé plek vol actuele informatie en praktische tips en tricks over online veiligheid.

Bijna dagelijks komen hacks, ransomware-aanvallen, datalekken, phishing en WhatsApp-fraude in het nieuws. Veel mensen maken zich zorgen om hun online veiligheid en willen zichzelf beter beschermen, maar weten vaak niet waar te starten. Ook de stappen die je kan ondernemen, wanneer je slachtoffer geworden bent van cybercriminaliteit of online oplichting, zijn vaak onduidelijk.

Daarom heeft ESET Nederland in januari 2021 Online Veilig gelanceerd: hét kennisplatform met alle antwoorden op jouw vragen over het internet en het digitale leven. Met dit initiatief bieden we actuele informatie en concrete stappenplannen op het gebied van online veiligheid op één centrale plek. Zo willen we iedereen in Nederland handvatten bieden om online veiliger te zijn.

We geven je op Online Veilig niet alleen uitleg over actuele zaken die spelen in de digitale samenleving, maar ook tips en tricks die je zelf kunt gebruiken om veilig met deze ontwikkelingen om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld jouw online privacy beter waarborgen, of veilig online thuiswerken? En hoe help je kinderen, in het kader van digitale opvoeding, bij het navigeren van de online wereld? Wij bieden je hier graag de handvatten voor. Goede digitale hygiëne is namelijk de beste basis die je zelf kunt leggen om online veiliger te zijn.

Met onze tips, tricks, how-to’s en achtergrondinformatie kun je gelijk aan de slag om jouw online veiligheid te verbeteren én ben je beter op de hoogte van wat er speelt in de digitale wereld. Zo dragen we samen bij aan de missie van ESET Nederland en Online Veilig: Nederland veiliger maken.

Over ESET

Als ESET Nederland vergroten wij de online veiligheid van onze gebruikers door onze expertise en kennis op het gebied van cybersecurity te delen. Met Online Veilig streven wij ernaar nog meer Nederlanders te helpen om online veilig te zijn en blijven.

ESET is een internationale internetbeveiligingsorganisatie uit Europa met kantoren over de hele wereld, waaronder in Sliedrecht, Nederland. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt ESET IT-beveiligingssoftware en -diensten voor bedrijven en consumenten over de hele wereld. Inmiddels is ESET uitgegroeid tot het grootste IT-beveiligingsbedrijf uit de Europese Unie en beveiligt ESET met haar oplossingen en diensten al meer dan 110 miljoen mensen wereldwijd.

Onze drijfkracht bij ESET Nederland komt voort uit het streven om Nederland veiliger te maken. Wil jij ons helpen? Verspreid de kennis die je op Online Veilig opdoet, bijvoorbeeld door een artikel te delen of door onze tips te vertellen aan je vrienden en familie. Zo dragen we samen bij aan een veiliger Nederland!

Vraag het ESET

Kan je geen informatie op onze website vinden die jouw vraag beantwoordt?
Wanneer je jouw vraag over online veiligheid invoert op de website van Online Veilig, verschijnt er beschikbare informatie over dit onderwerp. Verschijnt er geen informatie die jouw vraag kan beantwoorden? Vul dan jouw e-mailadres in op het formulier bij de zoekresultaten of stuur een mail via de onderstaande knop. Dan gaan onze lokale cybersecurityexperts snel aan de slag om jouw vraag te beantwoorden!

Vraag stellen

Wil je jouw mening over onze website met ons delen?
We nodigen je van harte uit om ons feedbackformulier in te vullen. Klik op de onderstaande button om het feedbackformulier te openen:

Feedback geven