Jouw accounts goed beveiligen

Veel aspecten van jouw digitale leven zijn opgeslagen in een online account. Denk aan je social media accounts, Google-account of e-mail. Wanneer jouw accounts goed beveiligd zijn, zijn jouw gegevens dus ook een stuk veiliger.

Een essentieel onderdeel om jouw accounts te beveiligen is: slim omgaan met jouw wachtwoorden.

Aan de slag!

In de onderstaande video leggen we stap voor stap uit hoe je een sterk wachtwoord aanmaakt:

Of lees hier de volledige uitleg:

Bij het maken van een nieuw wachtwoord is het goed om te letten op de volgende punten:

1. Gebruik geen persoonlijke informatie zoals je naam, geboortedatum of woonplaats. Deze informatie is namelijk te herleiden naar jou en dus makkelijker te online te vinden.

2. Vermijd simpele korte wachtwoorden, zoals: “1234”, “Welkom01”, en “password”. Deze wachtwoorden zijn ook makkelijk te raden.

3. Probeer in plaats van een wachtwoord een wachtzin te bedenken: “Pizza2019-2022Oven!” is een stuk makkelijker onthouden dan: “yH^238d8sdhjkd82!i9d8”.

4. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. De websites waar jij een account bij hebt, kunnen namelijk ook gehackt worden. Cybercriminelen verkopen in dit geval vaak de wachtwoorden door die ze hebben buitgemaakt. Om te voorkomen dat hierdoor meerdere accounts van jou gehackt worden, gebruik je nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.

5. Gebruik een wachtwoordkluis. Een wachtwoordkluis is eigenlijk een digitaal boekje waar al jouw wachtwoorden in staan, wat betekent dat je nog maar één goed wachtwoord hoeft te onthouden.

Door deze 5 tips te gebruiken ben je weer een stuk veiliger!

Meer tips over de wachtwoordkluis?

Bekijk de video over het gebruik van een wachtwoordkluis

Maak eenvoudig veilige en generieke wachtwoorden met onze gratis wachtwoord generator:

Maak wachtwoorden

Meer weten over dit onderwerp? Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: