Jouw accounts goed beveiligen

Veel aspecten van jouw digitale leven zijn opgeslagen in een online account. Denk aan je social media accounts, Google-account of e-mail. Wanneer jouw accounts goed beveiligd zijn, zijn jouw gegevens dus ook een stuk veiliger.

Een essentieel onderdeel om jouw accounts te beveiligen is: slim omgaan met jouw wachtwoorden.

Aan de slag!

In de onderstaande video leggen we stap voor stap uit hoe je een wachtwoordkluis maakt en hoe je deze vervolgens kunt beheren.

Of lees hier de volledige uitleg:

Wat is een wachtwoordkluis eigenlijk? Een wachtwoordkluis is net als een schriftje waar al jouw wachtwoorden in staan, versleuteld met één hoofdwachtwoord. Met een wachtwoordkluis kun je dus moeilijke wachtwoorden gebruiken, omdat je deze zelf niet hoeft te onthouden. Hierdoor zijn jouw accounts een stuk veiliger.

Wachtwoordkluizen zijn er van meerdere bedrijven. Als voorbeeld gebruiken wij nu KeePass. KeePass is voorzien van één hoofdwachtwoord of wachtzin. Daarna kom je in jouw wachtwoordenlijst, Vanuit hier kan je jouw gegevens kopiëren en plakken op bestaande websites, waardoor je bijvoorbeeld ook niet meer het wachtwoord handmatig hoeft in te tikken.

Naast dat het veiliger is, is het dus ook een stuk sneller in gebruik. In het begin zal het even wennen zijn om alles op deze manier te doen, maar na enkele dagen of weken ben je eraan gewend wil je niet meer terug!

Maak eenvoudig veilige en generieke wachtwoorden met onze gratis wachtwoord generator:

Maak wachtwoorden