Je hebt er misschien al vaker wat over gehoord, het platform OnlyFans. Dit is een platform dat gebruikers in staat stelt om content, zoals foto’s, video’s en berichten te delen met hun abonnees tegen betaling. In 2016 is het platform gelanceerd en sindsdien steeds populairder geworden onder modellen, pornosterren en influencers. De gebruikers hebben al hun twijfels uitgesproken over de veiligheid en privacy van het platform OnlyFans door de grote lek in maart 2020 aan content naar de Cloud. Hoe kan je jezelf als gebruiker en abonnee veilig houden op OnlyFans?

Wanneer je als gebruiker een account op OnlyFans aanmaakt, moet je je naam, bankgegevens, identiteitsbewijs en een selfie met je identiteitsbewijs toevoegen. Hierdoor kunnen de gebruikers legaal worden betaald en kan de belasting op de juiste manier geregeld worden. OnlyFans heeft hierdoor een database met veel persoonlijke informatie van abonnees en gebruikers. Als deze niet goed beveiligd is kunnen cybercriminelen allerlei kwaadaardige dingen doen met deze informatie.

Benieuwd hoe je als gebruiker en abonnee OnlyFans veiliger kan gebruiken? Volg dan de volgende tips op:

 • Gebruik andere social media-accounts die niet gekoppeld zijn aan je contacten
 • Registreer met een ander e-mailadres dan je reguliere. Wanneer OnlyFans wordt gehackt door cybercriminelen kunnen ze in dit geval niet bij je persoonlijke gegevens die gekoppeld zijn aan je reguliere e-mailadres.
 • Gebruik de tijdelijke virtuele betaalkaart Getsby. Met deze eenmalige kaart kun je betalen zonder dat je je persoonlijke bank- of creditcardgegevens deelt. De Getsby kaart is een goede manier om je privacy te beschermen doordat je elke keer een uniek 16-cijferignummer gebruikt.
 • Geef nooit je privégegevens af aan ongewenste berichten. Houd jouw persoonlijke informatie altijd voor jezelf

Wanneer cybercriminelen toegang hebben tot accounts van gebruikers kunnen ze bank- en persoonlijke gegevens in handen hebben. De kwaadwillende acties die ze bijvoorbeeld hiermee kunnen uitvoeren zijn: nieuwe bankgegevens toevoegen om geld op te nemen en persoonlijke gegevens van de rekeninghouder bekijken.

Of je nou een gebruiker of een abonnee bent, er zijn een paar stappen die je kunt volgen om je account beter te beveiligen:

 1. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord. Hoe je dit maakt, lees je in dit artikel.
 2. Schakel tweefactorauthenticatie in. Volg hiervoor de onderstaande stappen:
  – Ga naar ‘settings’ als je ingelogd bent op je account
  – Klik op ‘account’ en daarna op ‘two-step verification’
  – Verbind OnlyFans met een authenticator app, zoals Google-Authenticator of via SMS
  – Tweefactorauthenticatie is nu ingeschakeld
 3. Vul altijd alleen de benodigde informatie in tijdens het aanmaken van een account en niet de optionele, zodat je zo min mogelijk informatie over jezelf deelt.
 4. Rapporteer een profiel met schadelijke of gestolen inhoud

Blijf altijd voorzichtig bij het delen van persoonlijke informatie of inhoud op OnlyFans, zowel als gebruiker als abonnee. Het is ook raadzaam om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken, tweestapsverificatie in te schakelen en regelmatig de privacy-instellingen te controleren.

Maak eenvoudig veilige en generieke wachtwoorden met onze gratis wachtwoord generator.