Er bestaan veel online spellen die gratis te spelen zijn. Echter staan er ook veel spellen in-app aankopen toe, waardoor er aankopen binnen het spel gedaan kunnen worden. Hoe voorkom ik dat mijn kind in-app aankopen doet? Dat vertellen wij in dit artikel.

Online spellen hebben vaak aantrekkelijke aanbiedingen waarbij spelers tegen betaling hun personage kunnen verbeteren of er beter uit kunnen laten zien. Kinderen vinden dit vaak erg leuk en ook volwassenen hebben soms baat bij de aankopen. Het willen opleuken van je game-personage is op zich niet slecht, maar soms kunnen oplichters hierdoor in de game terechtkomen. Ze maken dan nepaanbiedingen en plaatsen linkjes waarmee ze geld afhandig kunnen maken. Soms gebeurt het dat kinderen, bewust of onbewust, grote bedragen uitgeven zonder dat hun ouders dat weten. Gelukkig kun je zulke vervelende situaties heel makkelijk voorkomen.

Hoeveel geld wordt er uitgegeven aan apps?

Tijdens de pandemie daalden de advertentie-inkomsten wereldwijd. Ondertussen zijn de in-app uitgaven gestegen, schrijft het tijdschrift Insider Intelligence. De meeste transacties gaan op basis van betaalde aanbiedingen, waaronder game-upgrades.

consumentenbestedingen

Waarom doen kinderen in-app aankopen?

Een kind downloadt een spel dat gratis is, maar in feite slechts gratis te spelen is. Het kan worden geïnstalleerd en gespeeld zonder enige kosten. Het kind wordt al snel succesvol en beleeft veel plezier aan het spel.

Maar na verloop van tijd heeft het kind steeds meer moeite met stoppen en het spel af te sluiten. Als je in het spel een ‘leven’ verliest, moet je even wachten tot het terugkomt. Soms kan het geduld bewaren best lastig zijn. Bovendien zijn de hogere niveaus in het spel veel moeilijker dan de niveaus aan het begin, waardoor ‘levens’ steeds moeilijker te behouden zijn.

Er is echter een oplossing voor dit probleem in de vorm van in-app aankopen. Spelers kunnen voor kleine bedragen extra ‘levens’ kopen, de wachttijd inkorten of hun spelpersonages voorzien van extra uitrusting, zoals kleding of wapens. Hierdoor behoudt het kind plezier in het spel. Vaak wordt er dus betaald voor het onmiddellijke extra ‘leven’, misschien wel met de creditcard van één van de ouders.

Een abonnement opzeggen

Open op een Android-apparaat de Google Play-app. Tik rechtsboven op het profielpictogram. Tik op “Betalingen & abonnementen” en ga naar “Abonnementen”. Controleer of onder “Abonnementen” verlopen abonnementen of abonnementen met geweigerde betaalmethoden te vinden zijn. Lees hier meer.

Open op iPhone, iPad of iPod de ‘Instellingen’. Tik op je naam en vervolgens op ‘Abonnementen’. Kies het abonnement dat je wil opzeggen. Tik op ‘Abonnement opzeggen’. Mogelijk moet je naar beneden scrollen om de knop ‘Abonnement opzeggen’ te vinden. Lees hier meer, onder andere over hoe je een abonnement van Apple of een abonnement dat je hebt gekocht met een app uit de App Store op een Mac of Windows-pc opzegt.

Een ongebruikelijk betaalmiddel

In online games wordt echt geld vervangen door virtuele betaalmiddelen zoals goud, diamanten of munten en dergelijken. Vaak ontvangen spelers in het begin enkele van deze betaalmiddelen, maar later moeten ze vaak echt geld uitgeven om meer te krijgen.

Wanneer je zulke virtuele munten gebruikt, voelt het vaak niet als echt geld. Soms zijn de prijzen heel verwarrend, zoals “slechts €3 voor 500 munten.” Hierdoor kan het lastig zijn om in te schatten hoeveel geld er echt wordt uitgegeven.

Ook hebben cybercriminelen manieren gevonden om apparaten te infecteren met malware via online spellen. “Ze lokken de spelers vaak door hen te vertellen dat ze de vernieuwde versie van het spel of een gloednieuwe toevoeging moeten downloaden. Als dit gedaan wordt, kan er malware op het apparaat worden geïnstalleerd,” legt Thomas Uhlemann, beveiligingsspecialist van ESET, uit.

Zo zorg je ervoor dat je kinderen verantwoord gamen

Gamen is niet alleen leuk, maar het kan ook nuttig zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de online wereld zowel leuk, als veilig blijft voor hen. Zowel het iOS-besturingssysteem van Apple als het Android-besturingssysteem van Google hebben diverse manieren om te voorkomen dat je kinderen geld uitgeven in games.

Hoe blokkeer je transacties op je apparaten?

Android-apparaten

Let op: In-app aankopen in de Google Play Store kun je nooit helemaal uitzetten. Wel kun je een verificatie vereisen voor aankopen. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Apple-apparaten

Met schermtijd kunnen aankopen in onder andere de App Store worden voorkomen. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Wees je bewust van wat je kinderen willen kopen

Als je in-app aankopen niet wilt verbieden, kun je in plaats daarvan “Gezinsdeling” activeren. Elk gezinslid gebruikt dan het Apple-apparaat met zijn eigen account. Ouders krijgen een speciale rol en kunnen de functie “Vragen om te kopen” inschakelen voor de apparaten die worden gebruikt door kinderen jonger dan 18 jaar. Als ouder ontvang je een bericht als je kinderen iets online willen kopen en kun je de aankoop goedkeuren of weigeren. Zelfs sommige banken bieden soortgelijke diensten aan. Volgens Investopedia zijn de beveiligde creditcards een optie voor kinderen. Deze stellen een limiet aan het bedrag dat ze in rekening kunnen brengen op basis van het bedrag dat je bij de creditcardmaatschappij stort.

Android-apparaten hebben een vergelijkbare functie. Hier heet de functie “Goedkeuringen van aankopen”. Ook hier moet een “Familie” worden aangemaakt, waarna je de rollen naar wens kunt verdelen.

Krijg meer controle met behulp van beveiligingsoplossingen

Dankzij een mobiele beveiligingsoplossing worden apps, voordat ze op een apparaat worden geïnstalleerd, gecontroleerd op alle soorten malware. Je hebt hierdoor meer zekerheid dat het apparaat dat je kind gebruikt geen schadelijke software bevat. Apps voor ouderlijk toezicht bieden ook meer controle als je bijvoorbeeld apps wilt blokkeren die niet geschikt zijn voor een bepaalde leeftijd. Ook kun je ongewenste apps automatisch of handmatig beperken. Bovendien heb je een overzicht van alle apps die je kind heeft gebruikt.

Wat te doen als er een ongewenste app aankoop heeft plaatsgevonden?

Als je erachter komt dat jouw kind een in-app aankoop heeft gedaan en de betaling wil terugboeken, kun je contact opnemen met de gamefabrikant en de situatie uitleggen. Je kunt ook bij de ondersteuningscentra van Apple of Google navragen of bepaalde transacties kunnen worden gemarkeerd. Benadruk dan dat deze door je kinderen zijn uitgevoerd zonder jouw toestemming. In sommige gevallen ontvangen ouders hun geld terug. Hoewel deze aanpak slechts af en toe succesvol is, omdat ouders niet echt kunnen bewijzen dat het hun kinderen waren die het geld hebben uitgegeven, en dat ze het mooie zwaard of andere uitrusting niet zelf hebben gekocht.