Test je kennis

Hoeveel weten jij en je kinderen over online veiligheid? Doe de quiz en test jullie kennis!

Net als de Olympische Spelen, die de vaardigheden van sporters van over de hele wereld testen, is deze quiz een geweldige kans om onze vaardigheden op het gebied van digitale veiligheid te testen. De volgende quiz neemt jou en je kind mee door verschillende onderwerpen op het gebied van cyberbeveiliging en helpt hem of haar de verschillende uitdagingen van de online wereld te ontdekken. Doe de quiz samen met je kind, steun hem of haar bij het leren en maak samen met ons deel uit van een veilige digitale samenleving.

Klaar voor? Druk op begin om de quiz te starten!

Hoeveel weten jij en je kinderen over online veiligheid? Waren jullie tevreden met de uitslag? Als je je score wil verbeteren, doe de quiz dan gerust nog een keer.

Daag jezelf uit

Wil je je kennis nog meer testen? Doe dan de Online Veilig phishingquiz en vind uit of je phishing kunt herkennen!

De bovenstaande quiz bevat afbeeldingen van berichten die zijn samengesteld door Online Veilig. Ook bevat de quiz afbeeldingen van phishingberichten die door ons zijn ontvangen. In beide gevallen zijn deze berichten niet verstuurd door de organisaties die in de afbeeldingen worden vermeld. Op de antwoordenpagina van de quiz vind je welke berichten wel of niet zijn verstuurd door de benoemde partijen.

Software voor ouderlijk toezicht

De digitale wereld blijft groeien. Er is tegenwoordig veel meer mogelijk voor kinderen op het internet, maar er is hierdoor ook meer kans op gevaar. Het wordt voor ouders steeds lastiger om hun kinderen tegen digitale ontwikkelingen te beschermen.

Software gemaakt voor ouderlijk toezicht wordt daarom ook steeds populairder onder ouders. De juiste tools bieden een middenweg tussen het verbeteren van de veiligheid van jouw kinderen en ze de vrijheid geven om het internet te verkennen.