Een groot deel van onze vrije tijd besteden veel mensen op social media. Om foto’s of video’s te delen, of om in contact te blijven met vrienden en familie. Het kan dus erg vervelend zijn als één van je social media accounts gehackt is of in verkeerde handen is gevallen.

Al je ineens niet meer in kunt loggen, al je foto’s van Instagram verdwenen zijn, als er rare foto’s verschijnen die je niet zelf hebt geplaatst of als er uit jouw naam ineens vreemde berichten worden verstuurd, dan kunnen dit signalen zijn dat jouw account gehackt is.

Niemand wil natuurlijk dat er iemand anders toegang heeft tot zijn of haar Instagramaccount of dat zijn of haar foto’s ineens verdwenen zijn! Daarom helpen we je graag verder.

Gehackt… Wat nu?

Geen paniek! Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kan zetten om de controle over je account weer terug te krijgen.

Check eerst of je nog in kunt loggen. Kan je nog inloggen? Schakel dan tweestapsverificatie in, verander je wachtwoord en verwijder als laatste ook verdachte applicaties van derden die toegang hebben tot jouw Instagram account. Dit kan je doen bij je beveiligingsinstellingen onder ‘data en geschiedenis’ door te klikken op ‘apps en websites’.

Kan je niet meer inloggen? Gelukkig kan je in dit geval ondersteuning krijgen via Instagram! Volg daarvoor de volgende stappen:

1

Open de Instagram-app op je telefoon

2

Klik binnen het aanmeld/inlogscherm op ‘Hulp bij aanmelden’

3

Klik op ‘Meer hulp nodig?’ en volg de verdere instructies zoals het invoeren van de code die je ontvangt in je mailbox of via SMS

Lukt het niet om via deze wijze weer toegang te krijgen tot je account? Dan kan Instagram je verder ondersteunen en moet je mogelijk je identiteit verifiëren. Hiervoor ga je naar het helpcentrum van Instagram en volg je de genoemde stappen.

Maak eventueel melding van de hack bij de politie, dit kan je doen door een online meldformulier in te vullen of te bellen met de politie op 0900-8844.

Wil je aangifte doen, dan moet je hiervoor een afspraak maken op het politiebureau.

Meer hulp nodig? Bekijk dan vooral de pagina van het Instagram helpcentrum!

Houd je android apparaat veilig en vrij van virussen. Download ESET Mobile Security gratis:

Download gratis