Contactloos betalen met je smartphone

Tegenwoordig kun je niet alleen met je pinpas, maar ook met je smartphone contactloos afrekenen bij een betaalautomaat. Op deze manier gebruik je jouw smartphone om makkelijk en snel betalingen te voldoen in winkels, restaurants of op andere locaties. Zo hoef je niet eens meer een pinpas op zak te hebben wanneer je de deur uitgaat.

Deze innovatie is natuurlijk erg handig, maar hoe gebruik je dit veilig? Verschillende organisaties, waaronder de FBI, roepen op om veiligheidsmaatregelen hiervoor te nemen. Gebruiksgemak is belangrijk, maar het is goed om te bedenken dat dit ook een keerzijde heeft. Wil je weten hoe je veilig betaalt met je smartphone? In de onderstaande afbeelding hebben we de belangrijkste tips voor je op een rij gezet:

5 tips om veilig mobiel te betalen

tips om veilig te betalen met je smartphone

Investeer tijd in jouw online veiligheid

Technologie brengt ons over het algemeen veel gebruiksgemak (en daar is niets mis mee), maar voordat je een nieuwe technologie gaat gebruiken is het belangrijk om je kort in de beveiliging en privacy te verdiepen. Dit geldt niet alleen voor het gebruik van je smartphone om betalingen te voldoen, maar denk bijvoorbeeld ook aan het beveiligen van jouw smart-tv. Door enkele minuten te investeren in jouw online beveiliging kun je al grote stappen maken.