Jouw accounts goed beveiligen

Veel aspecten van jouw digitale leven zijn opgeslagen in een online account. Denk aan je social media accounts, Google-account of e-mail. Wanneer jouw accounts goed beveiligd zijn, zijn jouw gegevens dus ook een stuk veiliger.

Aan de slag!

In de onderstaande video leggen we stap voor stap uit wat je kunt invullen bij de ‘geheime vraag’.

Of lees hier de volledige uitleg:

De ‘geheime vraag’ is er om jou als persoon te kunnen valideren wanneer je toch je wachtwoord voor één van jouw accounts vergeten bent. Bijvoorbeeld een vraag over jouw favoriete kleur, eerste school, of eerste liefde, zou alleen jij kunnen weten.

Aan de hand daarvan kan een bedrijf jou weer toegang geven tot jouw account omdat jij de geheime vragen correct kan beantwoorden.

Echter is er één probleem met geheime vragen: vele vragen en antwoorden zijn door bekenden ook te raden, en met behulp van bijvoorbeeld Facebook is er veel informatie te vinden over jou.

Daarom is het handig om een ander antwoord te geven op de vraag. Stel, je krijgt de vraag, “Wat is jouw favoriete kleur”?, en jouw favoriete kleur is blauw, vul dan “hond” in. Dit heeft niks te maken met de vraag en is heel lastig te kraken.

Noteer het antwoord in een wachtwoordkluis of schrijf het ergens op, zodat je dit later altijd nog kan vinden.

Mocht iemand nu toch jouw account willen resetten, dan kunnen ze niet jouw geheime vragen beantwoorden. Je bent dus weer een stukje veiliger!