Te mooi om waar te zijn

Online shoppen is populairder dan ooit – zo ook de manieren om onbewuste online winkelaars op te lichten. Verstandig dus om je ogen op te houden en goed op te letten zodat je veilig online shopt.

Je bent vast bekend met de uitdrukking dat iets “te mooi is om waar te zijn”. Deze zin wordt vooral gebruikt om situaties te beschrijven die zo positief zijn, dat het haast ongeloofwaardig is.

Bijvoorbeeld: je komt de smartphone van jouw dromen tegen bij een kraampje op de braderie. Het toestel zit nog in originele verpakking, geseald in plastic, de verzegeling nog intact. Hij kost de helft van de reguliere verkoopprijs.

Voor sommigen zou een dergelijke situatie voelen als het winnen van de loterij. Zij zouden het toestel meteen aanschaffen, om er later waarschijnlijk achter te komen dat ze opgelicht zijn.

Stel je nu hetzelfde scenario voor, maar dan bij een webwinkel. Je ziet het toestel nu niet zelf, maar hebt alleen een plaatje (mogelijk een foto) en de beschrijving van de verkoper om op af te gaan. Hoe bepaal je of deze verkoper betrouwbaar is? Met deze vijf tips kom je al een stuk verder en kan de teleurstelling van online oplichting jou hopelijk bespaard blijven.

1. Controleer of de verbinding veilig is

Controleer voordat je je betaalgegevens invoert op een website of deze website encryptie gebruikt om jouw persoonlijke gegevens te beveiligen. Zoek links in de adresbalk naar een hangslotjes-symbool en kijk of het webadres begint met https://.

2. Deel nooit je pincode of wachtwoord

Jouw pincode of wachtwoord voor internetbankieren zullen nooit worden gevraagd in een formulier van een online webwinkel. Is dit wel het geval, dan is dit een teken dat er iets niet in de haak is! Je pincode gebruik je alleen om te betalen via de betalingspagina van je bank met bijvoorbeeld een betaalkastje van de bank of de internetbankieren-app.

3. Vraag jezelf, je vrienden of je familie om een second opinion

Vraag jezelf, je vrienden of je familie om een second opinion. Waarom wordt dit product zo goedkoop aangeboden? Kun je andere verkopers of winkels vinden die het product voor dezelfde lage prijs aanbieden? Hoe meer onderzoek je doet naar het product en de verkoper voordat je overgaat tot een aankoop, hoe beter de uitkomst.

4. Controleer de reputatie van een webwinkel

De reputatie van een webwinkel moet een grote rol spelen in jouw overweging om een product juist bij die website te bestellen. Lees reviews van eerdere kopers op bijvoorbeeld Google Reviews of Trustpilot en ga na of de webwinkel een erkend webwinkelkeurmerk – zoals bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg – heeft. Wees er wel alert op dat keurmerklogo’s vaak onterecht op een website worden geplaatst. Zoek dus altijd op de website van het keurmerk of de webwinkel ook echt aangesloten is. Op de website van de politie kun je controleren of er eerder meldingen zijn gedaan over de verkoper.

5. Kies als het kan voor achteraf betalen

Kies als het kan voor achteraf betalen, zodat je het product eerst in het echt kunt zien en beoordelen voordat je overgaat tot betaling. Als achteraf betalen niet beschikbaar is, is betaling met creditcard of PayPal een goede tweede keuze. Met deze betaalwijze zijn je aankopen vaak verzekerd met een aankoopverzekering en kun je je geld terugkrijgen in het geval van oplichting.

Denk goed na

Weet je het nog? “Het is te mooi om waar te zijn.” Gebruik daarom vooral je gezonde verstand en denk twee keer na voordat je een bestelling plaatst en bescherm jouw online betaalgegevens tegen digitale zakkenrollers. Heb je geen goed gevoel bij de verkoper? Betaal dan niet en vraag eerst iemand om mee te kijken, of kies voor een verkoper die je kent en vertrouwt – zelfs als het product daar iets duurder wordt aangeboden.

Aangifte van online oplichting

Ben je slachtoffer geworden van internetoplichting? Schaam je dan niet; het kan iedereen overkomen – zelfs als je bovenstaande tips hebt gevolgd. Cybercriminelen bedenken conitnu nieuwe en slimmere manieren om jou over te halen zaken met hen te doen.

Door aangifte te doen kan de dader worden opgespoord en help je mee om toekomstige slachtoffers van dezelfde oplichter te voorkomen. Politie, Openbaar Ministerie, Marktplaats, banken en internetserviceproviders werken samen aan het terugdringen van internetoplichting. Op de speciale pagina over internetoplichting van de politie vind je uitgebreide informatie over (online) oplichting en het doen van aangifte.