ESET is met Online Veilig genomineerd
voor een Computable Award!

Stem hier op ESET

ESET is met Online Veilig genomineerd
voor een Computable Award!

Stem hier op ESET

Over de nominatie

Ict-vaktitel Computable heeft tien nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Security & Digital Forensics. Met het kennisplatform Online Veilig is ESET Nederland één van de 10 genomineerden binnen deze categorie! Hieronder vertellen we je meer informatie over de nominatie.

Waarom creëerde ESET Nederland het kennisplatform Online Veilig?

ESET Nederland werkt met meer dan 60 collega’s vanuit het kantoor in Sliedrecht dagelijks aan één missie: Nederland veiliger maken. De strijd tegen cybercrime maakt alle medewerkers van ESET Nederland bewust van deze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doel wordt nagestreefd door consumenten en bedrijven online te beschermen met toonaangevende meerlaagse beveiligingsoplossingen en securitydiensten, maar ook door cybersecurity-expertise voor iedereen in Nederland bereikbaar te maken door middel van kennisdeling en educatie.

In de zakelijke markt is ESET Nederland gericht op het ondersteunen van IT-partners om samen met hen security(diensten) in de markt te zetten. Onderdeel hiervan is de ondersteuning in het Nederlands op sales-, marketing- en technisch gebied, maar ook de ESET Academy, waarmee IT-dienstverleners kosteloos zowel online als offline hun kennis rondom ESET en cybersecurity up-to-date kunnen houden.

Ook op andere manieren zet ESET Nederland in op het verspreiden van kennis over cybersecurity, om vanuit betrokkenheid een bijdrage te leveren aan een veilige maatschappij. Hiervoor wordt samengewerkt met initiatieven, andere bedrijven en maatschappelijke organisaties waar veiligheid centraal staat. Voorbeelden hiervan zijn HackShield, een cybersecurity-game voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, en SafetyNed, waarbij kennis en tools om online veilig te zijn worden aangeboden aan hulpverleners en slachtoffers van cybercriminaliteit.

In het verlengde hiervan is ESET Nederland, juist nu het nieuws bol staat van datalekken, WhatsApp-fraude en ransomware-gevallen, op zoek gegaan naar meer manieren om met een positieve insteek kennis op het gebied van online veiligheid te delen met een nog breder publiek. Hieruit ontstond het kennisplatform Online Veilig en onlineveilig.eset.com.

Wat houdt het kennisplatform Online Veilig in?

Online Veilig is een website vol actuele informatie en praktische tips en tricks over online veiligheid. Met dit initiatief wil ESET Nederland betrouwbare informatie over online veiligheid verzamelen op één plek en zo iedereen in Nederland handvatten bieden om online veiliger te zijn. Waar bestaande platformen over online veiligheid vooral gericht zijn op het delen van achtergrondinformatie, voelt ESET zich verantwoordelijk om lezers te ondersteunen in actuele informatie en juist concrete stappenplannen te bieden, zodat je precies weet wat je kunt doen in het geval van een hack of datalek.

Online Veilig richt zich op drie pijlers: de digitale samenleving, digitale opvoeding en digitale hygiëne. De artikelen die op het platform staan bevatten dus niet alleen tips om de persoonlijke online veiligheid van de lezer te verbeteren, maar ook informatie over digitale ontwikkelingen in de samenleving en hoe men daarmee om kan gaan. Naast deze pijlers worden er op het platform artikelen geplaatst over actuele onderwerpen. Hoor je iets over een datalek in het nieuws? Op Online Veilig lees je wat je kunt doen!

Op het platform worden geen commerciële artikelen gepubliceerd en worden er geen producten aangeprezen of afgeraden. Het platform biedt de mogelijkheid om te verbinden met belangrijke maatschappelijke initiatieven om het cybercrime-probleem op een duurzame manier te bestrijden. In de toekomst zullen via Online Veilig dan ook maatschappelijke activiteiten op het gebied van cybersecurity worden georganiseerd.

Wat is het onderscheidende vermogen van Online Veilig?

Het kennisplatform Online Veilig is dé plek voor alle Nederlanders die vragen hebben over het internet en alles wat hierdoor wordt verbonden. Wat is veilig internet? Bestaat dat wel? Wanneer ben ik veilig online en wanneer juist niet? Veel mensen maken zich wel zorgen en willen zichzelf beter beschermen online, maar weten vaak niet waar te starten. Ook de stappen die je kunt ondernemen als je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, zijn vaak onduidelijk.

ESET Nederland geeft iedereen op onlineveilig.eset.com de mogelijkheid om vragen in te sturen. Elke vraag wordt vervolgens in de vorm van een artikel of een persoonlijke reactie beantwoord door lokale cybersecurityexperts. Dit interactieve deel op de website, genaamd ‘Vraag het ESET’ werkt via de zoekbalk bovenaan de website. Bezoekers kunnen hier hun vraag invoeren, waarna er automatisch suggesties worden gedaan voor artikelen die bij de zoekvraag aansluiten. Als er nog geen artikelen beschikbaar zijn rondom het onderwerp kan er vervolgens een formulier worden ingevuld, zodat de experts van ESET Nederland de gestelde vraag kunnen beantwoorden. Dit kan leiden tot een nieuw artikel op de website, of een persoonlijke reactie op de vraag per mail.

Ook wordt er op de Facebook en Instagram van ESET Nederland wekelijks een post geplaatst die het antwoord biedt op een vraag over online veiligheid. Door de vraag en het antwoord centraal te stellen, heeft ESET Nederland één plek gecreëerd waar iedereen terecht kan voor betrouwbaar antwoord op alle vragen die ze hebben over veilig internet.

Help jij ons om deze award te winnen?

Stem hier op ESET